Уестърн Балканс Банд БГ ще огласят Античен театър Пловдив

Western Balkans Band BG с концерт в Античен театър Пловдив  – част от Пловдив – Европейска столица на културата

Международна джаз формация Western Balkans Band BG отново ще изнесе концерт в България, този път като част от програмата на Пловдив– Европейска столица на културата 2019. Във формацията свирят 6-ма музиканти със световно известни кариери от България, Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания и Черна гора. 

Публиката ще се наслади на виртуозното майсторство на Теодосий Спасов, (България), Влатко Стефановски, кирара и вокал (Северна Македония), Васил Хаджиманов, клавиши (Сърбия), Амар Сесляр, барабани (Босна и Херцеговина), Йелена Йовович, вокал – Черна гора, и Дритан Хекурани,  бас китара – Албания. Шестимата музиканти от балканските страни са обединени от идеята за общите корени на своята история и култура. В този концерт те ще представят уникалното звучене на балканската музика, наситена с живот, с несравним ритъм и спонтанност. 

Изключителният професионализъм и богат сценичен опит на всичките музиканти  и техният уникален подход на смесване на ритми и мелодии от традиционния балкански фолклор със западен, модерен музикален стил, гарантира незабравимо изживяване. Очаквайте една възпламеняваща експлозия от импровизаторски умения, балкански фолклор, блус, рок и джаз.

Концертът ще се проведе на 01.06.2019 от 20:00 ч. в Античен театър Пловдив. Повече информация за концерта  ще намерите на Фейсбук страницата ТУК!

Вашият коментар