Универсиада избухна по руски с Тимати

Петък вечер по руски?

На 16-ти февруари зала „Универсиада“ засия в бяло-синьо-червена гама. Поводът бе дългоочакваният концерт на най-голямата руска хип-хоп и поп звезда – Тимати.

Докато чакаме на входа, за да проверят пропуските ни, забелязваме, че по-голямата част от посетителите са рускоговорящи. Трибагреници с различни разцветки се ветрееха във въздуха енергично. Минавайки през тълпата дочухме тук-там припяване на парчета на Тимати.

На вътрешния вход на залата комплимент от шампанско очакваше всички гости. Така всеки пристъпваше прага на концертната площ с настроение и усмивка. 

Кратка dj-програма с най-нашумелите хип-хоп хитове за момента подгря публиката, докато дойде очакваният момент.

Сред тъмнината един прожектор огря черна шапка и емблематичните татуировки, като очерта силуета на Тимати. „Универсиада“ избухна във възторжени викове и аплодисменти. 

В следващия час и половина настроението ескалираше  със светкавична скорост. Освен с музика и танци, програмата зарадва феновете с две видеа. 

Първото от тях разкриваше кадри от „скрита камера“ – случайни хора, спрени на улицата в Русия бяха запитани за мнението си за Тимати. Коментарите варираха от изключително позитивни, до силно негативни, а кулминацията беше появяването на самия изпълнител и реакцията на интервюираните. През сълзи от смях и много аплодисменти продължи музикалната програма.

Певецът изпя едни от най-обичаните си песни „Не сходи с ума“; „Понты“; „В клубе“; „Посмотри“. Но закачката на музикантите, с ритми в балкански стил, оживи най-много публиката. Последва песента „Баклажан“, за чийто припев Тимати предостави  микрофона на тълпата.

По молба на звездата концертната зала се превърна в звездно небе от светнали телефони.

След края на шоуто, зрителите извикаха Тимати на биз за една последна песен.

Финалът беше най-голямото доказателство за силата на концерта – повече от пет минути нестихващи аплодисменти и овации.

 

За автора

Вашият коментар