Валя Балканска обедини пловдивчани с дълго хоро по време на Нощта (ВИДЕО и СНИМКИ)

Магията на Родопите се пренесе в Пловдив по време на НОЩТА

Проливният дъжд, който се изсипа над тълпата, тръгнала из улиците на града в търсене на вдъхновение и творчески заряд, бе една от многото причини за големия интерес и през втората вечер на 11-то издание на Нощта на музеите и галериите. Тази година в събитието се включи пиано бар Flamе, известен с креативността си и винаги отворен за изкуство, идеи и инициативи.

От заведението бяха организирали специална програма и изложба на тема "Магията на Родопите". В двете вечери те представиха изложба от произведения на изкуството на известни родопски художници.

Кулминацията от арт-събития бе участието на народна изпълнителка Валя Балканска, която изнесе  едночасов концерт заедно с гайдаря Петър Янев и неговия син. Обсипана с любов, народната изпълнителка подкани присъстващите да се хванат на хоро малко след 00:00 часа на втората вечер, а всички това и чакаха. Изви дълго хоро, което продължи повече от 40 минути. Млади и стари се хванаха за ръце и танцуваха около изпълнителката и гайдаря й.

Валя Балканска не скри радостта при вида на много свои приятели и се поздрави с всички. Тя не отказа да се снима и с нито един фен, като въпреки късния час държеше широко своята усмивка. Петър Янев също даде всичко от себе си, свирейки с прекрасната си гайда едни от най-хубавите родопски песни повече от час. 

Как премина НОЩТА подтепетата прочетете ТУК.

За всички събития във Flame следете ТУК.

Повече информация за музикалните събития ще намерите в сайта за Нощен Пловдив.

За автора

Вашият коментар