Виенски оркестър открива фестивала „Австрийски музикални седмици“

На 6 април, от 19:00 часа, Виенски камерен оркестър свири в Пловдив в Дома на културата „Борис Христов“

Австрийските музикални седмици в България ще се проведат за 20-ти пореден път от 5 април до 13 май 2016 г. Фестивалът се организира от Посолството на Австрия, като през изминалата 2015 г., Пловдив се включи за четвърти  път  в проекта с два концерта, съвместно с Държавна опера Пловдив и австрийски солисти.

По повод 20-ия юбилей, през настоящата година за първи път е поканен за концерти оркестър от Австрия. Виенският камерен оркестър ще свири на откриването на фестивала в София, след което ще изнесе концерти в Пловдив и Бургас.

Виенски камерен оркестър е основан през 1946 г. През своята 70 годишна концертна дейност оркестърът се е утвърдил като един от водещите камерни оркестри в музикалния свят. Първият главен диригент на оркестъра Карло Дзеки, дългогодишният ръководител Филип Антремон, както и редовната съвместна работа с гост диригенти като Йехуди Менухин и Шандор Вег допринасят за стила и облика на оркестъра.

Под ръководството на настоящия главен диригент Щефан Владар Виенски камерен оркестър продължава да затвърждава международния си авторитет.

Виенски камерен оркестър има многобройни изяви в родната Виена, където наред със собствен концертен цикъл в Концертхаус оркестърът свири и в Музикферайн и Театър на р. Виена. Концертните турнета на всички континенти се посрещат с много висока оценка от публиката.

Започна продажбата на билети – в мрежата на Ивентим и на билетната каса на пл. "Ст. Стамболов" пред Общината. Цената на билетите е символична – 5лв.

За автора

Вашият коментар