Творби на учители и ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ ще представят Пловдив в Полша

По покана на Българския културен институт във Варшава, Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” – Пловдив ще гостува в полската столица със съвместна експозиция на ученици и учители, посветена на юбилея на училището – 40 години от неговото създаване.

Изложбата ще бъде открита на 11 май – празник на светите братя Кирил и Методий и ще продължи до 11 юни. Тя е част от проекта – фестивални месеци „Полша, запознай се с бъдещето на българското изкуство“, организиран от Българския културен институт във Варшава, под патронажа на Министерството на културата на България. Проектът представя водещи български средни и висши училища по изкуствата.

Творческа изява на ученици на НХГ „Цанко Лавренов“ ще има и в град Вроцлав – Европейска столица на културата през 2016.  От 31 май 2016 г., творби на талантливи възпитаници на художествената гимназия ще бъдат показани в Международната изложба на младежкото художествено творчество. Предвижда се произведенията да останат в полския град, в постоянна младежка изложба.

 

 

Вашият коментар