Езиков център LinguaMundi въвежда онлайн обучение с големи отстъпки

С разхлабване на мерките и падането на забраните различните организации и фирми се връщат към нормалния си ритъм на работа. Какво се случва обаче с образователните институции и курсовете за обучение, които през последните няколко месеца преустроиха на 360 градуса своя процес на работа и трябваше да се адптират много бързо към създалата се ситуация. На 1-ви юни падат забравните за организиране на събития на закрито. От езиков център LinguaMundi споделят, че ще запазят сегашния модел на дистанционно обучение, който дава допълнителни възможности на младите хора да трупат знания, независимо къде се намират.  

Във връзка с това разговаряме с Димитър Какалов – мениджър в езиков център LinguaMundi, който ни сподели за онлайн обучението в една от най-добрите школи под тепетата. 

Здравейте на екипа на Lingua Mundi. От днес вече имате разрешение да провеждате присъствени обучения. Готови ли сте?

Здравейте! Да, това са добри новини за нашия сектор. В Лингва Мунди сме готови от доста време и единствено очаквахме потвърждение, за да обявим графика на летните ни курсове на сайта ни. Обученията стартират през юли при завишени мерки за здравна безопасност и в групи до 5 курсисти. Започнахме записвания веднага щом получихме яснота, постоянно получаваме запитвания и регистрираме вече завишен интерес. Всички нямаме търпение да се върнем към нормалните неща от живота.

В предварителния ни разговор казахте, че не сте спирали да записвате…

Да, за курсовете за ученици 1-7 клас за новата учебна година в школата и в няколко държавни училища не сме спирали да записваме. Клиентите ни се възползват от значително намаление на годишната такса за записване до 15.06. В Пловдив провеждаме курсове по английски като допълнителна извънкласна дейност в 4 училища – СУ „Черноризец Храбър“, ОУ „Димитър Талев“, ОУ „Екзарх Антим I” и ОУ „Стоян Михайловски.“

Последните 2 месеца и половина провеждахте курсовете в онлайн вариант. Какви са Ви наблюденията?

Считам, че онлайн обучението е един страхотен вариант, алтернатива на присъственото обучение, който ще разнообрази предлагането в сектора и ще даде повече възможности, както на потребителите, така и на школите. Ние специално ще го задържим като част от предлаганите услуги, защото имаме сериозен интерес от наши, а и външни курсисти. 

Има ли определен тип потребители, които предпочитат онлайн курсове? 

Ние разделяме нашите курсове според възрастта на обучаемите. Имаме курсове за ученици 1-7 клас, ученици 8-12 клас, подготовка за международни изпити CAE, IELTS, курсове за студенти и работещи. Определено интерес към онлайн курсове има от всички възрасти. Но по-интересното е, че готовност да започнат онлайн имат тези потребители, които вече са участвали в такъв тип обучение било то курсове или в училище. И когато избраната онлайн среда е била качествена, с ниски технически изисквания към потребителите, а в същото време без прекъсвания, тогава клиентите усещат реалните ползи и предимства на онлайн обучението в максимална степен. 

Казахте ползи и предимства. Можете ли да уточните какви са предимствата и недостатъците на онлайн обучението?

Разбира се. На първо място са логистичните предимства, бих ги нарекъл удобства. Не пътувате до школата, не чакате в задръствания, не търсите място за паркиране. Когато имате ваканция или сте командировка в стандартното обучение ще пропуснете заниманието, докато при онлайн обучението не. Имаме значително понижен процент на отсъствия. След това идва възможността за достъп до качествено обучение на клиенти от по-малки населени места, където или въобще не се предлага такова или пък се предлага без конкуренция, която е основата на добрия продукт и на постоянното развитие. Дори потребители от София, където цените са доста високи имат възможност да получат отличен продукт на по-разумна цена. 

Цените по-ниски ли са при онлайн обучението?

Засега да. Ние започваме летния семестър със сериозна промоция за всички онлайн курсове – 100 лв. отстъпка от стандартните цени. Това е приблизително 25% по-ниска цена. Промоцията е до 15.06 и включва стандартните обучения, разговорните курсове, курсовете за ученици 8-12 клас и сертификатната подготовка за Cambridge CAE и IELTS.  

Досега говорихме за предимствата, има ли недостатъци онлайн обучението?

Определено, като всяко нещо и онлайн обучението не е идеално. На този етап като основен недостатък е че е интернет базирано и е до някаква степен технологично. Тоест, не винаги е в наш контрол.Някои клиенти изтъкват липсата на физически контакт с преподавателя, но това е въпрос на усещане. Тези, които са учили вече онлайн са разделени поравно, 50% искат твърдо да продължат онлайн, 50% казват, че нямат проблеми с онлайн обучението, но предпочитат присъствено обучение в учебните ни кабинети. Няма проблем, ние имаме и двете.

 

 

Kакви езици предлага в момента езиков център LinguaMundi?

Английски, немски и испански. Разнообразието от типове курсове обаче е голямо. Обхващаме възрастови граници 1-7 клас, 8-12 клас, студенти, работещи, като освен стандартните обучения предлагаме разговорни курсове, подготовка за международни изпити – CAE, IELTS. Сериозен интерес последните години има към индивидуалните форми на обучение, а сега с възможностите на интернет, мисля че ще се засили още повече. Тоест, имаме за всеки по нещо . 

Повече подробности за онлайн обученията може да погледнете ТУК

За автора

Вашият коментар