Wake Ъп 2014 от 20 до 22 юни

Фестивалът на слънчицето WakeЪп! България ще се състои през най-дългите дни на годината от 20 до 22 юни – лятното слънцестоене. Мястото отново е боровата гора над град Куклен по пътя за манастира Св.Св. Козма и Дамян на 15 километра от град Пловдив.

Организаторите на “ WakeЪп! България: Обратно към Корените" плануват да направят сцена, качена между боровете, от където диджеите ще  озвучават музикално гората през деня. Две ще са вечерните сцени, които ще „приютят“ шест абсолютно различни партита оцветени в шарени декори и осветление.

Въпреки разнообразната музикална програма вниманието на събитието е насочено главно към българските традиции в бита и културата. На територията на фестивала ще бъдат разположени десетки работилници, традиционни занаяти, арт ателиета, детска градина, горски цирк, семинари, конна езда, кино, театър, екстремни спортове и много други, които са като парченцата от  пъзела от емоции и приключения за гостите на WakeЪп! България.

"Семенцето, което посяхме през 2011 година вече е жив организъм и за да съществува дълго, като всяка истинска традиция, ние заложихме не на бързо израстване, а на дълбоко вкореняване. Това е и темата на шестия фестивал в четири годишната ни история WakeЪп! България „Обратно към Корените" 2014", споделят организаторите на събитието.

През първата нощ от фестивала, чановете на Кукери ще огласят балкана, за да дават стартна вечерната etno-fusion програма на сцена „НОЩ”, която ще бъде съпътствана от обичая „нестинарство“ под звуците на гайди. Музикалната програма до сутринта ще премине през world fusion music, balkan beat и DJ сетове с електронна музика смесена с етно елементи. Неделния изгрев ще бъде посрещнат за трета поредна година с родопска песен, гайди и хоро.

На другата сцена- „СФЕРА” ще  се разположи известен house DJ.

През втората вечер на сцена „НОЩ” ще случатняколко неща. От old school hip-hop, breakdance, beat box и скречове, през hip-hop парти с участието на някои от най-старите еМСи-та от ъндърграунд сцената на България,  до тежкия бас drum&bass. DJ и MC от Великобритания ще са черешките на тортата в петъчната вечер на голямата сцена.

Отново на  сцена „СФЕРА”, мястото си ще заеме популярен DJ, който идва за първи път в България.

Очаквайте информация за предварителна продажба на билети…

За автора

Вашият коментар