Wake Ъп! – Да се слееш с природата на Еньовден (снимки и видео)

Най-голямото събитие около Пловдив за лято 2013 приключи. Казваме го с лека носталгия, но и с приятното чувство, което остави в нас. Близо 2000 приятели от цяла България дойдоха на 15 километра от Пловдив, за да се включат в третото му издание. Всички те се сляха за кратко с природата, здравословния начин на живот, хубавата музика, приятните разговори около огъня, йогата, уъркшоповете и какво ли още не, които бяха част от тридневното посрещане на лятото и Еньовден.

В полите на Родопа планина два дни младите хора, посрещащи слънцето, станаха част от различни инициативи като театри, конна езда, перма култура, правене на хартии, татуировки с екзотичен плод и много други.
wakeup2013-kuklen3

Ще е трудно да се опише всичко, което организаторите от Wake Ъп! се бяха постарали да сътворят. За това ви представяме кратка снимкова галерия главно от втория ден на фестивала, както и кратко видео на огнено шоу от втората вечер (което може да видите в края на статията).

Най-впечатляващи бяха двете сцени "Луна" и "Слънце", разположени на около километър една от друга. За да стигнеш от горната сцена (Слънце) до другата (Луна) непременно ще преминеш през цялата прекрасна местност под манастира "Св. Козма и Дамян". Организаторите ни представят 2 пътеки, по които през около 50 метра са сложени саморъчно направени фенери, наподобяващи индианско типи от плат. През двете вечери те светеха и направиха местността, която бе покрита със стотици палатки, още по интересна.

wakeup2013-kuklen15

Един от духовните водачи на Лакота, Уолъс Черния Лос, обяснява наименованието "типи" по следния начин: "Думата tipi на езика Лакота означава Спиращ вятъра или Подслон". От своя страна, известният изследовател на коренната американска култура Р. Льойбин отбелязва: "Сиукската дума tipi означава "използвам за живеене".

През първата вечер на голямата сцена "Слънце" се качиха доста големи и малки групи, но най-запомнящи естествено останаха "Оратница". На другата сцена се развихри истинският купон в малките часове на нощта. Рап артисти, сред които Поднулевия направо подлудиха гостите.

От горната сцена се виждаше в далечината как голяма част от хората се забавляват в подножието и това направи ефекта на фестивала още по – вдъхновяващ.

 

wakeup-kuklen2013

Първата пътека обаче е наводнена и всички участници, музиканти и гости преминават през по-дългата, но това не пречи на никой, даже напротив – прави прекарването на фестивала още по-екзотично.

В местността за удобство бяха разположени два огромни бара, които предлагаха всякакви напитки и здравословна домашна храна приготвени от специални майстори. Всички, които желаеха да консумират, трябваше да си закупят билети/купони, с които пазаруваха на специалните за това места.

wakeup2013-kuklen29

Надяваме се този фестивал да се превърне в традиция и да расте с всяка изминала година.

Снимки може да видите от сайта за Нощен Пловдив!

Видео ви представяме от тук!

wakeup2013-kuklen19

 

wakeup-sv-kozma-i-damqn

 

За автора

Вашият коментар