Първата лекция в Хак Лаб в Пловдив е вече факт

Темата и бе прави повече с LESS CSS и Bootstrap framework. Събитието се състоя на 20-ти юни в сградата на клуба на улица "Тодор Каблешков" (срещу кино "Орфей").
Прави повече с LESS CSS и Bootstrap framework. Какво му е лошото на ЦСС в момента? Ниска преизползваемост, труден за поддържане в по-големи проекти, превръщайки се в пълна манджа, когато няколко човека работят над един и същ проект. Абсолютна невъзможност за промяна на вече създаден layout. Пълен ад при нужда от създаване на нови скинове на вече съществуващ проект. Четене от дясно на ляво, нов CSS LESS CSS.
 
Bootstrap се борят да разрешат горе споменатите проблеми по един елегантен начин, спестявайки на вас и вашия работодател седмици, ако не месежи ненужна работа.
Накратко LESS е препроцесор на CSS, който позволява параметри и фунцкии в CSS, превръщайки CSS не само в език за стилизиране, но и в език за програмиране. Така вече harcode-натите стойности в CSS се превръщат в transformer, който ви извежда от самоубииствени ситуации.
 
Сложните grid-ове и responsivess-а на проекта ви, не са кошмар, който сънувате всяка вечер, благодарение на фукции, които вършат всичко вместо вас, за да се държи вашия grid по начина, по който трябва на какъвто и да е екран.
И, за да е всичко още по-лесно и да не трябва да правите архитектурата на прокета си от нулата идва и Bootstrap от front developer-ите на Twitter. Това, което прави Bootstrap, е да създаде за вас най-общо приетите стилови модули и да ви даде know how-то на топ front end developer-ите от Twitter.
Bootstrap е front end framework, които за разлика от други, които до сега може да сте ползвали, е лесен за разбиране и надграждане, нещо ви липсва, няма проблем може да го добавите без да строшите всичко останало. LESS и Bootstrap не са W3C сертифицирани и не могат да се ползват в чистия си вид към момента.
Заради това, те могат да се използват в чистия само докато сте в Dev stage, стигете ли до Staging или Production можете да компилирате LESS до чист CSS на клиентско или сървърно ниво посредством Node.js. Магията на LESS и Bootstrap е в изчистения вариант, по който вашето стилизане стига до всеки и ви позволява да работите и надграждате без да имате желание да удушите себе си или човека, който е работил преди вас.
Официалният сайт на Hackafe.
 
Facebook страницата може да посетите от тук!
 

За автора

Вашият коментар