Yamato под тепетата – преливане на свежа кръв (ВИДЕО)

Едно уникално шоу с дълбок замисъл, концепция, закачки, майсторлък, емоция и прекрасно изпълнение видяха една малка част от пловдивчани миналата вечер в зала Колодрума

Световноизвестните японски барабанисти от YAMATO, които 2 вечери по-рано претъпкаха една от залите на НДК в столицата, танцуваха и свириха в новата спортна залата. За съжаление хората под тепетата не реагираха така импулсивно на поканата на японските барабанисти. По данни на организаторите едва една четвърт от залата е била пълна. Малко е, даже прекалено малко за град като Пловдив! 

Иначе царете на ударните инструменти наистина се рададоха и го направиха с вдъхновение все едно свирят пред препълнен стадион. Но няма какво да се учудваме, сигурно и пред двама души да бяха свирили пак щеше да е толкова добре. Огромният професионализъм, тътенът на половинтонният барабан, нужната енергия и емоционалнния интензитет, който японците влагат в свиренето е онова необходимо задължително презареждане на батериите, което малко други неща биха ни дали.  

Спектакълът се казва "Легенда за ритъма на сърцето' и бе част от турнето по случай 20-годишнината, в която групата се преобразява, като си прелива нова кръв. В нея влизат млади членове на възраст от 19 до 25 години, енергични и вдъхновени.

Разбира се, в състава остават и достатъчно по-опитни барабанисти, така че връзката между поколенията не е прекъсната. Това бе не просто зрелище с много музика, ритъм и енергия, но и един силно въздействащ спектакъл с много силно духовно и философоско послание – задължителен, както за всички практикуващи йога или източни бойни изкуства, така и за зрителите с отворени умове и души.

Повече за посещението на Yamato в Пловдив и срещата им с пловдивските деца може да видите ТУК

Вашият коментар