За любовта прз погледа на Лени Кравиц

Лени Кравиц обяви появата на неговия документален филм „Looking Back On Love”, който разказва за добрия прием от страна на критиката на албума „Black and White America”.  22 години след бурната му поява на сцената Лени Кравиц създаде албума, за който той бе роден, съобщава блогът sedmastruna.blogspot.com.

Документалната лента „Looking Back On Love” проследява събитията, свързани с появата на 9-я студиен албум на музиканта „Black And White America”. Трябва да се каже, че работата по записа на този албум първоначално е започнала като 3-месечен проект. „Looking Back On Love” е  100%-ва рокендрол продукция.

Номинираният за награда „Грами” Матю Битън споделя, че зрителят ще стане съпричастен с културата и ежедневието на Бахамите, вглеждайки се в живота на Лени. Освен това, зрителят ще  стане съпричастен на работата по създаването на песните в албума в неговото домашно студио Gregory Town Sound, на острова.

Филмът включва изключителни интервюта, правени  в продължение на повече от две години, и показва  обсъждането около създаването му, влиянието му върху музикантите, както и записването на песните от артистите.

Светлината на прожекторите не подминава и хората, с които Лени създава този продукт. Това са  Крейг Рос,  легендата от Ню Орлиънс Тромбоун Шортли, както и дългогодишните му съдружници Джордж Лейкс, Харолд Тод, и Майкъл Хънтър, работили в Gregory Town Sound.

Филмът ни показва още задълбочената работа върху заглавията на песните в албума, както и личната история на Лени, относно неговото отглеждане в смесено семейство. В лентата ще видим и  избирането на президента Обама през 2008-ма, и посланието за любов, което Лени проповядва вече над 20 години.

Считан за един от най-великите музиканти на  съвремието ни Лени Кравиц постепенно, в продължение на 20 години изгради свой уникален и неповторим стил, повлиян от соула, рока и фънка на 60-те и 70-те години на миналия век.

Още с първият си албум „Let Love Rule”, станал икона на съвременната музика Лени Кравиц се изкачва на голямата сцена.

Талантът му като автор на песни, продуцент и мулти инструменталист резонира в деветте му албума, оставащи завинаги в историята на музиката.

С четирите си последователни награди „Грами” Кравиц поставя рекорд в категорията “Best Male Rock Vocal Performance”. Трябва да добавим,,че освен това Лени има и други 6 номинации за престижното отличие.

С над 38 милиона албума продадени по целия свят, музикалният успех на Кравиц му предлага безкрайни възможности да осъществи творческите си възгледи отвъд звукозаписната индустрия.

Артистът играе поддържаща роля  във филма „ Precious”, приет благосклонно от  критиката, както и във хитовия „The Hunger Games” (Игрите на глада). Освен това Кравиц участва и във филма на Лий Даниелс „The Butler”, заставайки редом до звезди като Джейн Фонда, Опра Уинфри и Кюба Гудинг младши.

Понастоящем Лени Кравиц може да бъде открит в студиото, където записва своя следващ албум.

 

lenik

 

 

За автора

Вашият коментар