Танцът на прегръдката в полусъборения Тютюнев град (ВИДЕО)

Танцът на прегръдката, който може да се нарече още танцът на тишината, тъмнината, танц без музика, танц на сетивата или просто танц, който изразява недоволството

По този начин двама пловдивчани споделиха своето отношение към съборения Тютюнев склад със стенописите на Вълчан Петров на улица „Одрин“ преди месец.

За 5-тия рожден ден на кизомбата в Пловдив от Casa De Baile направиха оригинална изненада на всички танцуващи под тепетата. Двамата инструктори Гаро и Анелия, които бяха и част от България търси талант тази година, запечатаха с видео един от своите запазени танци без музика в тютюневите складове. Двамата представиха своя танц на тишината и по националната телевизия със затворени очи, в която шашнаха зрителите с това как може да се движат толкова грациозно и в комбинация само с това, което звучи в главите им.

Каузата е колкото интересна, толкова и вдъхновяваща и с нея да изразявааме своето недоволство от нерешаването на проблемите чрез танц, споделиха за mediacafe.bg двамата кизомба инструктори.

Кизомба танците се развиват в България от вече 7-ма година, а в Пловдив те са са част от културата на града вече пета година. В сряда Casa De Baile отпразнува подобаващо с много танци, музика и торта специалния юбилей на клуба в Библиотеката. Хората с южни страсти бяха поздравени от много приятели от София

Вижте какво споделиха двамата главни герои от видеото за mediacafe:

 

СНИМКИ от протеста на пловдивчани, след частичното събаряне на тютюневия склад може да видите ТУК

СНИМКИ от това какво е останало от складовете може да видите ТУК

Вашият коментар