Как младежка организация се включи в борбата срещу тероризма (ВИДЕО и СНИМКИ)

Екзотична храна от далечни страни, колоритни музикални и танцови изпълнения, момичета в кимона, български или руски народни носии – това бе само част нещата, които събраха стотици пловдивчани и гости на града на фестивала Culture Bites&Vibes, който се проведе перди 10 дни в Капана.

В първия мултикултурен фестивал под тепетата участваха чужденци и интернационални студенти от Армения, Англия, България, Япония, Китай, Пакистан, Индия, Русия и Ямайка. Под шарените флагове в църцето на Пловдив бяха подредени щандове, на които всеки можеше да опита от националните ястия и питиета на всяка една държава.

Китайците демонстрираха традиционна чаена церемония, руснаците черпеха с приянки и бублинки, а арменците раздаваха вкусен яваш и черешово вино. На индийския щанд се редяха млади момичета, за да изрисуват ръцете си с къна и да опитат от постните кюфтенца от леща, а до тях пакистанският щанд предлагаше плодове с лютив сос и ориз с къри. Японският щанд, от своя страна, спечели сърцата на гостите с живописните дрехи, в които представителите бяха облечени и калиграфия. 

Организаторите на събитието – международната младежка организация JCI Plovdiv споделиха за mediacafe.bg, че Culture Bites&Vibes щe бъде един устойчив проект, който ще спомогне за по-бърза и лесна интеграция на студенти и жители от международен произход. Това и още много други мултикултурни събития на пловдивската организация са част от инициативите посветени на борбата на младите хора срещу тероризма в името на един мирен и по-толерантен свят. 

Следващото събитие Culture Bites&Vibes ще се състои през октомври тази година.

Всички снимки от събитието може да видите ТУК

Вашият коментар