Музикалната комедия „Компания“ с премиера в Пловдив

Опера Пловдив и Народен театър „Иван Вазов“ ще представят съвместно премиерната за България музикална комедия „Компания“ от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт.

Домакин на голямото събитие ще бъде Пловдив на 1, 2 и 3 април, а в него ще вземат участие актьори от НТ „Иван Вазов“ и солисти, оркестър и балет на Опера Пловдив.

Действието в „Компания“ се развива в Ню Йорк в наши дни и представя историята на Робърт, който все още не е решил кое за него е по-важно – веселието и забавленията в компанията на приятели, или бракът и семейството. А приятелите му от тази компания са пет семейни двойки, които повече или по-малко си задават същите въпроси. Отговорите са колкото неочаквани, толкова и искрени…

Спектакълът „Компания“, който един от авторите му – гениалният реформатор, композитор, поет и драматург Стивън Зондхайм определя като концептуален мюзикъл, е игран над 700 пъти на Бродуей и печели в шест категории на театралната награда „Тони“.

Постановката е на Михаил Петров, диригент – Константин Добройков, сценография и костюми – Елена Иванова, хореография – Мариана Крънчева, музикален педагог – Евгени Господинов.

Превод на текста – Любов Костова, превод на песните – Цветомира Цонева, асистент на режисьора – Георги Динев.

В компания ще участват Виктор Ибришимов, Параскева Джукелова, Николай Дограмаджиев, Гергана Змийчарова, Павел Иванов, Биляна Петринска, Борислав Веженов, Ева Данаилова, Лилия Илиева, Стелиан Радев, Вяра Табакова, Христо Чешмеджиев, Марияна Панова, Вера Гиргинова и Илиана Коджабашева.

Билет за спектакъла на 1, 2 и 3 април могат да се закупят на касите на Операта и на Ивентим, както и онлайн на eventim.bg

Вашият коментар