Ботевистите дадоха „зелена“ светлина за прехвърлянето на клубните акции

Зелена светлина за прехвърлянето на клубните акции към фирма на Антон Зингаревич дадоха членовете на Сдружение „ПФК Ботев“ на проведено онлайн събрание. Това е последната стъпка, която ботевистите предприемат, за да дадат възможност на руския бизнесмен да реализира своите планове, ставайки фактически собственик на жълто-черните.

Ето какво гласи и официалното съобщение:

Сдружение „Професионален футболен клуб Ботев Пловдив“ овласти управителния съвет да подпише договор с фирма на г-н Антон Зингаревич за прехвърлянето на 99% от акциите на ФК „Ботев Пловдив“ АД при определени условия. Решението бе взето с мнозинство от над 85% от присъстващите след продължило над 3 часа онлайн събрание на Сдружението в петък (5 март 2021 г.).

Прехвърлянето на 99% от акциите стана възможно, след като преди две седмици Сдружението придоби 39% от акциите на акционерното дружество, които до онзи момент бяха собственост на ТЦ ИМЕ АД. Инициативата бе координирана с кандидат-инвеститора в клуба г-н Антон Зингаревич.

Днешното решение разчиства една от последните пречки пред промяната на собствеността на най-стария футболен клуб, което се очаква да се случи скоро.

Вашият коментар