„Остава“ с концерт на Античния за 30 години на сцена

Ембематичната българска банда Остава, отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум и два големи концерта в Античния театър в Пловдив  на 20 септември и Зала 1 на НДК, София на 7 октомври.

Историята на „Остава“ е вплетена в живота на поколения българи благодарение на песни като „Ще дойдеш ли с мен“, „Мъничко човече“, „Шоколад“, „Бесен“, „Океан“ и много други. Характерният стил на формацията, специфичният и чувствен вокал на Свилен, текстовете, които ни карат да се замислим, са сред причините „Остава“ не само да „остане“ 30 години на музикалната сцена, но и да е следвана от хиляди почитатели.

В дългогодишната си история „Остава“ имат безброй изяви в страната и чужбина, над 20 видео клипа, 6 издадени студийни и 3 концертни албума, включващи многобройни хитове, които безкомпромисно утвърждават групата като една от най-успешните на българската музикална сцена. 

Като отговорна обществена медия и културна институция БНР подкрепя и подпомага развитието на музикалното изкуство.

Формирането на вкус у публиката към стойностната българска музика е част от мисията на националното радио. Да споделиш емоциите и усещанията на артистите и техните фенове, да бъдеш там, където се ражда изкуството и силната връзка между публиката и творците, ето това ни прави истински и близо до това, от което имат нужда нашите слушатели,  нашата аудитория и хората, които създават изкуството“, казва генералният директор на медията Милен Митев.

По повод 30-годишния си юбилей, „Остава“ планират да представят двата най-мащабни концерта в историята си. Подготовката им тече вече няколко месеца, а звукът, осветлението и мултимедиата са измислени така, че да подсилят емоцията, която музиката на „Остава“ предизвиква. Само преди няколко месеца Свилен, Жоро, Дани, Алекс и Боян издадоха най-новия си албум „Кислород“, песни от които също ще прозвучат на големите ни концертни сцени.

Най-доброто от концертите за отбелязването на 30-годишнината на „Остава“ ще бъде записано и запазено като аудио и видео съдържание. То ще бъде достъпно чрез програмите и дигиталните платформи на БНР.

Билети за големите концерти на Остава в Пловдив и София могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси.

За автора

Вашият коментар