„Провинциални истории“ по Чудомир в театър „Хенд“

На 29 септември от 19.30 часа в театър „Хенд“ пловдивската публика ще може да се наслади на спектакъла „Провинциални истории“ по Чудомир, под режисурата на Лилия Секова и Иванка Шекерова.

В спектакъла „Провинциални истории“ актрисата и режисьор Иванка Шекерова отваря вратите на миналото и запознава публиката с необятния океан от характери,които Чудомир така умело е описал в своите разкази. Образи на миналото ,които са тъй актуални и днес , ще намерят път към спомените и преживяванията на всеки човек. На сцената буквално оживяват образите на местната клюкарка, клетия мъж ,който търси начин да угоди на жена си,но никога не успява, „трагедията“ на свекървата,която не може да приеме снахата и комичната среща на един обикновен човек с бюрокрацията.

Изпълнените със смях и комични ситуации сцени ни водят към това да се замислим за малките и важни неща в живота ни. Хуморът на Чудомир, умело преплетен с яркия комедиен талант на актрисата Иванка Шекерова, оставя ярък отпечатък дори и в най-претенциозната публика. И както казва големият български писател Димитър Христов Чорбаджийски – Чудомир:

„Най-празният от нашите дни е оня, в който не сме се смели нито веднъж“.

Режисьори: Лилия Секова и Иванка Шекерова

Музика: Боян Гегов

Маркетинг и сценично осветление: Веселин Георгиев

Представлението „Провинциални истории“ се играе с огромен успех вече цяла година , както на родна земя, така и извън България . Пресъздаденото творчество на Чудомир беше посрещнато в Дъблин с много отворени български сърца , смях и сълзи, а скоро предстои представянето му и в Културния БГ институт в Лондон.  

За автора

Вашият коментар