Русен Дойков представя скулптури в асеновградската галерия „Крис“

Русен Дойков представя изложба скулптура в асеновградската галерия „Крис“. Зад максимално изчистените форми има концентрирано съдържание. „Прототипите“ на скулптурите са стихове, тоест те са нещо като стихотворения от метал.

Скулптурите са подредени в галерия „Крис“ на улица „Съединение“ 5. Можете да ги видите от сряда в 18 часа, когато ще е откриването на изложбата, в рамките на две седмици. Русен Дойков завършва скулптура в Национална художествена академия (НХА) София през 2005-та година с магистърска степен в ателието на проф. Крум Дамянов. През 2009-та защитава докторантура на тема: „Някои аспекти на възприятието за време в скулптурата“, с научен ръководител доц. Христо Добаров.

Автор е на две самостоятелни изложби, последната е в галерия „A Cube Contemporary“ в София през 2019-та година. Получава награда за съвременна скулптура от регионален конкурс на „Алианц – България“ (2016), както и номинация за национална награда за скулптура от същото дружество. Многократно е участвал и в общи изложби. През 2020-та година отново е номиниран за награда за скулптура на Биенале за съвременно българско изобразително изкуство „Приятели на морето“ в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“.

За автора

Вашият коментар