Астронавтът от НАСА д-р Ричард Линехан ще изнесе лекция в Пловдив

Астронавтът от НАСА д-р Ричард (Рик) Линеханще бъде на посещение в България от 9 до 14 май

Той ще участва в различни инициативи в София и Пловдив и ще разкаже за живота си на астронавт. Линехан ще говори за това какво означава да преследваш мечтите си, за значението на обучението по математика, технологии, инженерство и науки и за възможностите, които са на разположение на тези, които се трудят упорито и имат желание да изпробват нови неща. 

По време на посещението си в България д-р Линехан ще изнесе лекция пред пловдивски ученици на 11 май /петък/ от 14:30 часа в Дома на културата „Борис Христов“

Рик Линехан е ветеринарен лекар по образование, чиято съдба е била да лети в Космоса. Д-р Линехане селектиран от НАСА през 1992 г. и взема участие в четири космически мисии. През 1996 г, 1998 г. и 2002 г. лети на борда на космическата совалка „Колумбия“, а през 2008 г. – на космическата совалка „Индевър“.

През 2002 г. д-р Линехан е излизал в открития Космос три пъти в продължение на общо 21 часа и 9 минути. По време на мисията през 2008 г., вече като опитен „космически пътешественик“, той е излизал извън совалката още три пъти за общо 22 часа и 2 минути.

За автора

Вашият коментар