Атанас Хранов открива изложба в „Люнион”

„Прелъстяване на Ориента"  представя Атанас Хранов в новата си изложба, която се открива в Пловдив.  

Ето какво казва неговия творчески приятел Александър Секулов за новото предизвикателство, което ни предлага художникът:

„Прелъстяване на Ориента” е изложба от върха.  Художникът Атанас Хранов е стигнал билото на планина и хвърля поглед към изминатото. Показва ни всички цветове и форми, флори и фауни, светове и други светове, които е прекосил с лекота на пътешественик.

В паметта му е живо потеглянето, лъкътушещите пътеки, зелената църква на дърветата, през чиито третящи витражи пада благословена светлина. Из въздуха преминава сянка на леопард, търсещ изчезналите си любовни петна. Звярът, макар и влюбен,знае, че Атанас Хранов може да му ги върне, дори да додаде едно от себе си…

Да прелъстиш Ориента не е само да разбереш и загърбиш западната рационалност; не е да прогледнеш и прекосиш източната пустота. Ориента е място за особена радост от живота, за непрестанно наслаждение от културни примеси, за неповторим диалог и спор с времето.

И още нагоре, от билото на планината, Атанас Хранов ни разрива причината този свят да съществува отвъд доброто и злото, отвъд войната и мира, отвъд човека и бога.

Всичко това е пред очите ни, защото е красиво.

Това знае Атанас Хранов от върха на планината, вперил очи в хоризонта напред”.

Със сигурност пловдивският майстор на четката отново ще предизвика сетивата ни. Изложбата живопис, която  представя Атанас Хранов се открива в 18.30 часа, 7 ноември, в галерия Люнион, ул. " Съборна" 17, Старинен Пловдив.

Вашият коментар