Броени дни края на регистрацията в „Маратон Пловдив“

Пловдив вече отброява оставащите дни до началния сигнал на първото издание на Маратон Пловдив и Полумаратон, състезанията, с които поставя началото на собствена маратонска традиция и с които, освен като една от трите най-добри туристически дестинации в Европа за 2016 година, се нарежда и сред най-предпочитаните спортни дестинации в България.

На 24 април 2016, точно в 9.00 на старта ще застанат професионални и аматьори бегачи от България, Великобритания, Холандия, САЩ, Дания, Франция, Испания, Турция, Гърция и Германия. Най-голяма е групата на атлетите от Турция, общо 43 души. Най-възрастният участник на маратонската дистанция е 68 годишния Алан Кай от Великобритания.

Само 35% от всички участници са жени. Победителите в класическата маратонска дистанция при мъжете и жените ще получат парична награда от 3000 лв, класиралите се на второ място – 2000 лв, а за бронзовите медалисти са предвидени 1000лв. Състезателят, показал най-добро време ще получи и високопланински велосипед Sprint GTS 26", осигурен от един от основните спонсори на събитието, българският производител на велосипеди Макском.

Призьорите в полумаратонската дистанция също ще получат парични награди, а за най-младите любители на бягането от 6 до 13 годишна възраст на 23 април от 10.00 часа в Симеоновата градина на Пловдив ще се проведе бягане на 3 километрова дистанция Амбелино Кидс Рън. Децата ще се забавляват с много награди, медали, музика и лакомства. А най-малкият участник, самостоятелно изминал трасето също ще получи планински велосипед от марката Sprint. 

По време на провеждане на стартовете от програмата на Маратон Пловдив и Полумаратон ще бъде проведена още една социално отговорна кампания, организирана от фирма Хюманита, съвместно с БЧК, насочена към събиране на текстилни изделия, които могат да бъдат ползвани повторно и дарени целево на нуждаещи се. Ще бъдат разположени специални контейнери на ключови места по трасето, както и на Старт/Финала на площад „Централен“ в Пловдив.

За първи път в България, в деня преди провеждането на Маратон Пловдив и Полумаратон ще бъде организирано изложение на специализирани фирми, производители и вносители на спортни стоки, екипировка, литература, хранителни добавки и продукти за възстановяване.

 

Генерален спонсор на Маратон Пловдив и Полумаратон е Теленор, компанията – лидер на българския телекомуникационния пазар по каузи, включени в програмата й за корпоративна отговорност и инвестиции в културния, икономическия и социалния напредък на обществото. 

Провеждането на Маратон Пловдив е възможно, благодарение подкрепата на Община Пловдив и спонсорите: КЦМ 2000 Груп, Пътища Пловдив АД, Макском, Биофреш, Мейз, Sponser Sport Food, DressYou, Верига Магазини Sport Box и други.

Регистрация може да направите на сайта на организацията ТУК до 31-ви март

Още за предстоящия маратон в Пловдив може да научите от ТУК.

За автора

Вашият коментар