Актьори се изправят срещу поети в невиждана битка

Уникален по рода си спектакъл ще посети Държавен куклен театър Пловдив

Шестима актьори ще излязат в битка срещу шестима поети. Битка между две изкуства, неразривно свързани. Битка, победителят от която ще определи единствено публиката.

„Актьори срещу поети” на театър „Сфумато” ще демонстрира приликите и разликите между авторското четене на поезия и актьорското изпълнение на научена като монолог съвременна мерена реч. Спектакълът не може да съществува без участието на публиката. Още с влизането си в залата, зрителите са приканени да вземат в ръце поезия. Всеки ще бъде посрещнат със стихотворение на български или чуждестранен поет, което ще го чака на мястото му. От началото до края публиката ще участва и по други начини, които всеки път са неочаквани и различни.

На 30-ти март от 19 часа на сцената на Кукления театър един срещу друг ще се изправят актьорите Стилиян Желязков, Николай Тибинков, Веселин Петров, Иван Николов, Станислав Кертиков, Асен Кобиларов срещу отбора на поетите Стефан Иванов, Иван Димитров, Гергана Панчева, Белослава Димитрова, Васил Прасков, Стефан Икога.

 

За автора

Вашият коментар