Динозаври летят над Столипиново (СНИМКИ и ВИДЕО)

Три големи динозаври нахлуха вчера ромския квартал "Столипиново" в Пловдив. Те се появиха само за няколко часа на огромен калкан (почти 200 квадрата) в центъра на самото гето. Инициатори на сполучливата картина са двамата пловдивчани Димитър Механджийски и Васко Лалов (PyroTexcnixCrew), които рисуваха безвъзмездно в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата през 2019-та година. Проектът ще бъде включен в книгата, която Фондацията подготвя този месец, за да предостави на комисията за Европейска столица на Културата. 

До сега никой в България не е рисувал нещо толкова мащабно само в рамките на 8 часа на калкан и то само от двама души. Първият елемент, който е малък хищеен динозавър бе нарисуван за рекордните 52 минути, засече нашият хронометър. 

"Бхяме много добре подготвени, това е нашата тайна за реализиране на проекта. Миналата седмица пороите ни изненадаха, а тази пък слънцето доста ни напече, нов всичко мина много спокойно", каза Митко

Оказа се, че рисунката е първа и в гето в България. Мястото е избрано, като нестандартна локация, където трудно може дас е влезе да се рисува толкова мащабна рисунка. Тя бе направена с вишка тип хармоника и няколко скелета.  

"Отделихме един цял ден, за да направим тази рисунка. Надяваме се тя да помогне на Фондация Пловдив 2019. Постарахме се много за толкова кратко време, защото знаем, че съвсем скоро трябва да излязат резултатите, кой град в България ще стане столица. Дано да е Пловдив", сподели Димитър Механджийски – Stern. 

Хората от квартала бяха много изненадани как за толкова кратко време се получи нещо толкова голямо. Повечето от тях не успяха да разпознаят животните и се питаха един друг дали такива се отглеждат в България и в колко големи "кафези" живеели. Тези коментари развеселиха двамата художници, които силно слънцето напече през целия ден. 

Партньор на събитието е сайта за графити graffiti.bg и младежкия поратал mediacafe.bg 

Вашият коментар