До края на лятото в кино Орфей ви очаква…

Филмови нощи във Филипополис приключи снощи с прожекция на филма „Живи легенди“. Това съвсем неозначава, че дългите прохладни вечери в Лятното кино свършват.  До края на септември предстоят още много театрални постановки, концерти, прожекции и други интересни събития.

Царицата на комедията Стоянка Мутафова ще гостува първа в Лятно кино Орфей. Тя ще играе в постановката “Парижки лудории” от Жан-Клод Дано на 13 август от 20:30 часа.

Жан-Клод Дано е сред авторите с необичайно чувство за хумор. Уж между другото той разказва за една жена, която извършва престъпление, за да отмъсти на мъжа си, който я тормози сексуално.

В интригата по прикриването на следите се намесват и други лица. Деградирането на членовете на обществото, разрушаването на неговите морални устои именно това предизвиква безпокойство. Привлекателното в текстовете му е умението да заплита ситуации, която приличат на криминален трилър и в същото време ти разкриват неочаквани ходове към човешката психология.

Критиците определят постановката “Парижки лудории” едновременно като житейска и парадоксална, като спектакълът е наситен с много смях и удоволствия. Примата на българския театър  Мутафова прави невероятно динамичен спектакъл и доказва, че човешкият дух, енергия и жизненост не са подвластни на годините

Вижте и другите предстоящи събития в кино Орфей.

Вашият коментар