Фалшиво чудовище, 5-метров воден екран, музика и 3D мапинг шоу в РеВИЗИЯ

Фалшиво чудовище, 5-метров воден екран, музика и 3D мапинг шоу в аудио-визуалния фестивал от поредицата РеВИЗИЯ, който цели да преосмисли функцията на занемарени, но емблематични градски места.

На 28 септември, неделя, от 16 до 23 часа на Панчаревското езеро ще се проведе второ издание на фестивала РеВИЗИЯ, който използва аудио-визуални изкуства, за да провокира промяна и преосмисляне на емблематични градски места. С името на тазгодишното издание “Чудо-вижте” организаторите отправят послание за двусмислената функция и състояние на района на Панчарево, който има нужда от съсредоточаване на усилия, за да се превърне в едно от чудесните места за разходка на софиянци и гости на града.

Акцентирайки върху актуалното състояние на езерото, през миналата седмица те стартират кампания, в която пускат серия от клипове с фалшиво чудовище, забелязано в Панчарево, които бързо събират над 100 000 гледания в социалните мрежи и така привличат общественото внимание към него.

Така панчаревското издание на РеВИЗИЯ цели да затвърди значението на езерото и парка около него като важна част от парковата инфраструктура на София и да акцентира върху актуалните му проблеми, свързани с чистота и поддръжка на средата и съоръженията.

Затова по време на събитието ще се набират средства за ремонт и възстановяване на мостик “Гъбата” в езерото Панчарево в рамките на националната кампания “Място в сърцето” на Фондация “Работилница за граждански инициативи”. Тъй като в момента сухопътният достъп до “Гъбата” е ограничен по съображения за безопасност, фондация “Работилница за граждански иницативи” ще организира за посетителите на РеВИЗИЯ турове с лодка от мястото на фестивала до там.

РеВИЗИЯ запазва традицията от първото издание на фестивала, който оживи паметника на НДК с 3D мапинг миналатагодина, и организаторите готвят амбициозен аудиовизуален спектакъл, с които да представят възможния живот и реалната и потенциална функция на Панчаревското езеро и парка около него, както и проблемите, които ги застрашават.

Специално създадено 3D мапинг шоу от Elektrick.me ще се прожектира на няколко сцени: мащабен воден екран с диаметър 5 метра, разположен в самото езеро, старото информационно табло и скалния масив в близост до него. В аудио-визуалното шоу ще участват и актьорът Петър Мелтев от “ХаХаХа импро театър” и музикантът Павел Терзийски от Voxbox, а за музиката и програмата ще се погрижат DJ формацията 1000 names, Kliment и аудиовизуалният творчески колектив Мелфорамтор от Пловдив. 

РеВИЗИЯ 2.0 е иницатива на Сдружение Трансформатори и Elektrick.Me и се осъществява с подкрепата на програма “Култура” на Столична община, Район Панчарево, Booking.com, Спешъл Олимпикс България и всеотдайни доброволци. До мястото на фестивала се стига с автобус 1 и 3 до спирка Кокалянско ханче, и пеша по пътя към ресторант “Трибуните”.

С автомобил или велосипед се следва маршрута по Самоковско шосе, отбива се на разклона за мотел-ресторант Трибуните и специализирана болница за рехабилитация и се следва главния път, който води до самото табло. Фестивалът е на 28 септември, от 16 до 23 часа, вход-свободен.

Програма:

16:00 – 19:00: пикник, спорт

19:00 – 19:45: Melformator live

20:00 – 20:15: Мапинг първа прожекция

20:30 – 21:15: Kliment DJ set

21:30 – 21:45: Мапинг втора прожекция

22:00 – 00:00: 1000names DJ set

РеВИЗИЯ:

Проектът на сдружение Трансформатори и Elecktrick.me за Паначарево се осъществява с помощта на програма “Култура” на Столична община. В рамките на същата инициатива миналата година триизмерен аудиовизуален спектакъл на 9 различни артистични формации преобразува паметника “1300 години България” пред НДК и бе наблюдаван от над 2500 души на живо и над 25 000 души в стрийминг канал в интернет. Дискусията, стартирала от събитието продължи с конкурс и проект за реновиране на паметника, който в момента е в ход.

Тази година като най-подходяща локация за аудио-вузуалното шоу, целящо да повдигне дискусия за Панчарево, е избран терена около изоставеното информационно табло на гребната база на Панчарево, където през 2011 г. екипът на Трансформатори с помощта на доброволци успява да върне мястото към живот, превръщайки терена около таблото в атрактивно място за пикник, отдих и спорт.

 

 

 

Вашият коментар