Fantasma – графична изложба в галерия Point Blank в Капана

В периода 22-24 май, Капана в Пловдив ще се превърне в територия на графичното изкуство. Един от проектите, който ще участва е озаглавен Fantasma ще се презентира в галерия Point Blank (ул. Кожухарска, кв. Капана). 

Той е дело на артистите Венера Смиленова и Запрянка Василева и представя усещането за вътрешния свят на различните личности, изобразявайки фигури от други измерения. Тези същества носят различни състояния на духа. Fantasma (от лат. привидение, дух) показва възприятието как ние виждаме и усещаме преходите между тези състояния.

Ние разглеждаме графиката като средство за изразяване на идеите си. С навлизането на новите технологии все по-често се запитваме има ли място тя в съвременното изкуство. Графиката днес може да бъде рисунка, дигитално изображение, видео, gif и каква ли още не медиа. И в такъв смисъл графиката е усещане, а не техника.

На първият етаж от галерийното пространство ще може да видите съчетанието на дигитални изображения с висок печат, посредством техника, наречена chine-colle, а на втория етаж – дигитална рисунка. 

Откриването ще бъде на 22 май от 19:00 часа.

Вашият коментар