Фестивалът на цветовете наближава

Остават само няколко дни до Холи – Фестивал на цветовете. Събитието   ще се състоина  пловдивска територия на 13 септември 2014 година. На гребната база в града пловдивчани ще имат възможността да изживеят неповторимата емоция на индийската традиция, която отбелязва победата на доброто над злото, новото начало, любовта и радостта от живота. На сцената ще се качат белгийското диджей дуоThe Offenders, Sofia Cartel (Danolite vs Vida), индийски артисти и танцьори, и други интересни имена от електронната сцена.

Холи се празнува от денят на пълнолуние от Хиндуистия лунен месец на Пхалгън, до петия ден. В зависимост от регионалните различия в Индия, се празнува от две до пет дни. Това е фестивал на сияние (Tej) във вселената. По време на този фестивал, различни вълни на излъчване преминават Вселената, създавайки по този начин различни цветове, които подхранват и допълват функциите на съответните елементи в атмосферата.

Първите 200 билета за Фестивал на цветовете в Пловдив са на цена от 12 лв., а след изчерпването им цената ще бъде 15 лв. Торбичките с цветен прах посетителите ще могат да закупуват на място: 1 торбичка с цветен прах ще струва 4 лв., 4 торбички – 10 лв., а 9 торбички – 20 лв.

Събитието ще се проведе с подкрепата на Община Пловдив като част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.
 

Вашият коментар