Фотографии от Матера – италианската Европейска столица на културата – в Капана

Фотографии от италианския град, който ще бъде европейска столица на културата през 2019-а година – Матера – ще бъдат подредени на изложба в Sound Trap, част от творческия комплекс Инкубатор в Капана. Автор на фотографиите е д-р Владимир Димитров – изкуствовед, главен асистент в Нов български университет. Изложбата ще се открие на 12 юни (петък) и ще остане по стените на комплекса до 25 юни.

Изложбата показва архитектурата в старинната част на италианското градче, което ще бъде домакин на инициативата „Европейска столица на културата“ през 2019-а, заедно с Пловдив. Фотографиите бяха показани през месец май в Музея на НБУ.

Изложбата ще бъде предшествана от кратко представяне на Матера от Владимир Димитров, който ще участва и в дискусия с гостите в Инкубатор, на тема – опазването на културното наследство и пътят, който Матера е изминала от средата на миналия век. Успоредно с това ще бъдат представени и част от проектите на Матера, описани в Апликационната форма, с която спечелиха кандидатурата си за Европейска столица на културата.

Представянето на Матера и официалното откриване на изложбата е в 18:30 часа. Творчески комплекс Инкубатор се намира в Капана, Пловдив на ул. „Братя Пулиеви“ 1.

Подробности в събитието във фейсбук от тук.

Изложбата ще се открие два дни след официалната премиера на филма на Медиакафе "Как Пловдив стана Европейска столица на културата". Той ще се излъчи за пръв път в клуб Фарго до Лъки – Дом на киното на 10 юни (сряда) от 20:30 часа.

Подробности за филма – от тук.

За автора

Вашият коментар