Изкуството излиза от галериите и музеите, за да бъде близо до хората

Графити артисти изрисуваха столичните  трамвай в свежи цветове. Арт акцията се проведе вчера в депото в "Банишора“, като част от събитията, подкрепящи кандидатурата на София за Европейска столица на културата за 2019 г.. От днес из София вече се движат няколко трамвайни мотриси, за радост на столичани и карат  иначе сивата градска среда да “грее“.

Събитието бе част от започналия на 9-ти май фестивал за младо изкуство – Зона Култура фест и част от специалните събития по кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019 г. – две платформи, които целят да предоставят нови пространства за културни трансформации и изяви в града.

В „драскането“ участие взеха много графитаджии, сред които JRMN & Yeto (140 Ideas), XPOME, Jasir, Sten, Arsek & Erase (4+).

Творбите на 140 Ideas са наситени със сюрреалистични сюжети и природни елементи, често засягащи различни човешки или социални въпроси. XPOME е един от най-техничните и креативни артисти в България, с особено свой поглед върху графиит изкуството. Jasir е класически графити артист, който с лекота борави с формите и цветовите комбинации в надписите си. Sten е ветеран в 3D графитите, разчупвайки представата за плоскост на стената. 4+ залагат на илюстративния подход, като работите им излъчват свежест и колорит.

"Зона Култура Фест" приключва идната неделя.

 

снимка: Facebook

За автора

Вашият коментар