Студентът, прегазил Кари, се прибра в Гърция, 4 камери записали инцидента

Гръцкият студент, прегазил на спирка ученичката от Руската гимназия Кари, се е прибрал в родината си. Въпреки разследването, което се води срещу него, той е пуснат на свобода с парична гаранция.

Студентът е уведомил прокуратурата, че ще отсъства от България между 31 май и 13 юни. Преценката на разследващите органи е, че това няма да попречи на следствието и те са му позволили, съобщава Дарик радио.

Четири са видеозаписите, които са открили разследващите във връзка с инцидента. Три от записите са от камери на МВР, които преди време поставиха из район "Северен", а една – от собственик на магазин в района.

На последния запис, публикуван и в интернет наскоро, се вижда ясно как жълтият нисан минава на червено. До дни се очаква техническата експертиза да установи неговата автентичност. Крайният срок за тези експертизи е 27 юни.

През изминалия уикенд приятелите на Кари от няколко елитни гимназии в Пловдив организираха 2 концерта в нейна подкрепа. Общо около 2000 ученика успяха да се присъстват на събитията в Лятното кино и клуб Галакси, а над 30 изпълнители от цяла България пяха благотворително за Кари. 

СНИМКИ от концерта в Лятно кино "Орфей"  може да видите ТУК 

СНИМКИ от купона в клуб Галакси на 1-ви юни вижте в сайта за нощен живот на Пловдив.

Водеща снимка: Подтепето

За автора

Вашият коментар