Как Пловдив ще отбележи 132-та годишнина от Съединението

С богата програма Пловдив ще отбележи 132-та годишнина от Съединението на България и Празника на града. Честванията започват вечерта на 5 септември с концерт на Държавна опера-Пловдив в Цар Симеонова градина. 

В празничния ден ще бъде даден старта на 42-ия Международен мемориален маратон "Съединение", от 9.30 часа, от площада в град Съединение. В 10 часа в Катедралния храм "Света Богородица" митрополит Николай ще отслужи Тържествен молебен по повод Съединението на България.

Венци и цветя ще бъдат поднесени на Паметника на Захари Стоянов, от 11 часа, а в 11.30 часа на Паметна плоча на майор Райчо Николов.  На обяд, на площад "Съединение" в Пловдив е финала на 42-ия Международен мемориален маратон "Съединение" и ще бъдат наградени победителите в него. В същия час на площад "Стефан Стамболов" започва концерт на Духов оркестър – Пловдив.

Празничен фолклорен концерт на оркестър "Канарите" ще забавлява пловдивчани и гостите на града, от 12 до 16 часа, в Парк "Лаута" в ж.р. Тракия. От 17.30 часа на площад "Стефан Стамболов" започва празничен концерт с участието на Биг Бенд – Пловдив и солисти.

Възстановка на събитията от 6 септември 1885 година ще има пред Военния клуб, на Площад "Централен", от 19.00 часа. В музея на Съединението в Пловдив в 19.45 часа ще бъде открита изложбата "Непознатата война", а на Площад "Съединение", от 20.30 часа, ще се проведе тържествената заря-проверка по повод 132-та годишнина от Съединението на княжество България и Източна Румелия.

ПРОГРАМА за честването на 132-та годишнина от Съединението на България и  Празника на град Пловдив

5 септември 2017 г.

19.30 часа – Цар Симеонова градина

Концерт на Държавна опера-Пловдив с диригент Диан Чобанов

С участието на концертмайстор Мичо Димитров. В програмата: произведения от Моцарт, Чайковски, Респиги, Бокерини, Бах, Й. Щраус, Пиацола

6 септември 2017 г.

9.30 часа – Старт на 42-ия Международен мемориален маратон „Съединение“ от площада в град Съединение, с финал на площад „Съединение“ – Пловдив

Награждаване на победителите в 12.00 часа.

10.00 часа – Катедрален храм „Света Богородица“

Тържествен молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай

11.00 часа – Паметник на Захари Стоянов

Поднасяне на венци и цветя

11.30 часа – Паметна плоча на майор Райчо Николов

Поднасяне на венци и цветя

12.00 часа – Площад „Стефан Стамболов“

Концерт на Духов оркестър – Пловдив

12.00 – 16.00 часа – Парк „Лаута“, ж.р. Тракия

Празничен фолклорен концерт на оркестър „Канарите“, с ръководител Атанас Стоев

 

17.30 часа  –  Площад „Стефан Стамболов“

Празничен концерт с участието на Биг Бенд – Пловдив и солисти

19.00 часа – Площад „Централен“, пред Военния клуб

Възстановка на събитията от 6 септември 1885 година от комитет „Родолюбие“

19.00 часа – Зала „Колодрума“

Концерт от турнето „One Love Tour“ с участието на изпълнители от България и Македония: Криско, Слаткаристика, Гери – Никол, Тони Зен, Ъпсурт, DJ Гоце. ВХОД СВОБОДЕН. Билети се продават само за VIP зоната.

19.45 часа – Музей на Съединението

Откриване на изложба „Непознатата война“

20.30 часа – Площад „Съединение“

Тържествена заря-проверка

Вашият коментар