Невяна Владинова с бронз от световното по художествена гимнастика

Звездата на българската художествена гимнастика Невяна Владинова спечели първия си медал от световно първенство. На шампионата на планетата в Пезаро родната грация заслужи бронз във финалите на топка. Владинова получи за композицията си оценка 17.950 и зае трето място. Златото взе рускинята Арина Аверина, а на второ място се нареди нейната сестра Дина Аверина.

Невяна изигра по прекрасен начин съчетанието си, което се хареса както на публиката, така и на съдийките. За възпитаничката на Бранимира Маркова това е първо отличие от световно първенство.

Чаровната българка участва и във финалите на обръч, където се нареди на пето място, а златният медал стана притежание на Дина Аверина. Нашият щаб подаде контестация за оценката на Владинова, но тя бе отхвърлена.

Другата ни представителка Катрин Тасева също игра отлично и остана първа резерва във финала на топка.В индивидуалния многобой Владинова е четвърта след изиграването на първите два от четирите уреда с актив от 34.600 точки. Тасева върви девета с 32.900 точки. Предстои двете българки ще участват в квалификациите на бухалки и лента.

източник:Sportal

Вашият коментар