Как да си сътрудничат образователните институции и културните оператори – дебат довечера в Пловдив

Вторият дебат от поредицата срещи в зала „Лотос“ ще засегне темата за връзката между образованието и културните оператори. Дебати / Лотос се провеждат всеки четвъртък в едноименната зала в Дома на новороденото в Дондуковата градина в Пловдив. Темата на втората среща, която ще започне в 18 часа е „Съществуват ли работещи модели на сътрудничество между културните оператори и образователните институции?“. Входът е свободен.

Темата разглежда нивото на обучение в културната сфера в Пловдив, възможността за стаж на ученици и студенти в областта на културата, професионалната им реализация в града, съществуващите вече практики за обмен на знание и умения между образователните институции и културните оператори.

Модератор на дебата е Марин Данев от БНР – Пловдив. В дебата ще участват доц. д-р Галина Лардева от АМТИИ, доц. д-р Красимира Кръстанова от ПУ, издателят Надя Фурнаджиева от „Летера“ и Мария Карадечева от Регионалния исторически музей – Пловдив.

Българска мрежа за граждански диалог е проект на Център за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“, София, в партньорство с VT EVENTS, Велико Търново, Международно дружество „Елиас Канети“, Русе, Сдружение „Фабриката“ и Хлебните къщи, Габрово, Сдружение за съвременно изкуство и култура „Различният поглед“, Стара Загора, Фондация „Крео Култура“, Варна и Фондация „Отворени изкуства“, Пловдив.

Проектът „Българска мрежа на граждански диалог“ (BG05/635) се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространсто 2009 – 2014 г.

За автора

Вашият коментар