Киноложка изложба в пловдивския панаир представя страховити породи

Свирепа бойна порода куче дебютира на киноложките изложби в Пловдив 

Международен панаир Пловдив става дом на породата „Дог Бордо“. Бойните кучета ще дебютират на киноложките изложби, които ще се проведат на 24 и 25 март 2018 г. Свирепото куче ще се конкурира с над 200 претендентите за интернационалните шампионски титли, а техните качества ще оценяват съдии от България, Италия и Украйна. 

Догът бордо е известен с  необикновено телосложение.  Страховитият му вид и мускулестото тяло го правят перфектен охранител и силно бойно куче. Именно това е било неговото предназначение десетилетия наред.

Догът бордо не лае, когато види непознат, но ако той се приближи до стопанина му, може да прояви агресия. Въпреки че изглежда зъл, обожава малките деца и е много грижовен спрямо тях. 

Посетителите  на Международната киноложка изложба на 24 март ще могат отново да видят редки и интересни породи. Наред с тях ще дефилират представители на популярни породи, за да демонстрират своите качества пред многобройната публика. 

Ще се конкурират елитни екземпляри от България, Гърция, Русия и Украйна. Надпреварата ще стартира в 11 ч. с дефиле на клубовете и породите. Най-широко представено е българското овчарско куче, като за него ще има и специализирана  изложба в същия ден. 

Освен двете прояви, ще се състоят международно състезание за Купата на кмета на община Пловдив, също в събота, и Национална  изложба за всички породи за Купата на дружество „Любители на кучето“-Пловдив на 25 март.

Посетителите ще имат възможност да се забавляват с атракции и развлекателна спортна програма. Те ще видят и различни конкурси. 

Международна  киноложка изложба се провежда всяка пролет и есен в Пловдив. Есенното издание е и финал за Световната киноложка купа. Организатори са Световният киноложко-ловен спортен алианс, Българският републикански киноложки съюз, община Пловдив и Международен панаир Пловдив.

 

За автора

Вашият коментар