Да обичаш Пабло и още заглавия от СФФ покоряват Пловдив

Новият филм на Фатих Акин “Без милост” и “Да обичаш Пабло” с Хавиер Бардем и Пенелопе Круз – в осмия ден на София Филм Фест в Пловдив

Режисьорът Фатих Акин е добре познат и любим на пловдивската публика с филмите си “Срещу стената”, “Храна за душата”, “Сбогом, Берлин”, “Музиката на Истанбул”, “Раната”. Сега отново феновете ще могат да гледат най-новия му филм. Това ще може да се случи на София филм фест, който гостува в града под тепетата. 

Лентата “Без милост” започва от 18:30ч. Тя разказва за семейството на татуираната Катя, съпругът й Нури, който е от кюрдско-германски произход и е бивш затворник, и синът им Роко, който свири на цигулка. Но няколко кратки сцени разкриват хаоса и красивата реалност на живота им. Затова и когато семейството се сблъсква с неочаквана трагедия, вследствие на неонацистка атака, шокът е още по-силен. Сега обчае Катя е сама в своята тъга, лутайки се между мъчителните моменти на самоунищожение и постоянното желание за отмъщение.

В 20:45ч. е началото на следващата продукция “Да обичаш Пабло”. Това е испанско-българската лента с участието на Хавиер Бардем и Пенелопе Крус. 

А ето и линията на историята: Когато популярната журналистка и телевизионна водеща Вирджиния за първи път среща Пабло, тя е омагьосана от неговата харизма, благотворителна дейност и множеството подаръци, с които я затрупва. Тя не се интересува откъде идват парите му или по какъв начин са спечелени. С времето Вирджиния започва да разбира ужасяващи неща. 

Когато Пабло обявява война на колумбийското правителство, предизвиквайки безпрецедентно насилие, кариерата на Вирджиния е съсипана и тя започва да получава смъртни заплахи. Единствената й надежда е да си сътрудничи с американците в бясното преследване на Ескобар. 

Бардем и Крус правят изключителни роли, обхващайки комплексната и страстна любов на тази двойка. Притеснителен и провокативен, “Да обичаш Пабло” изследва политическия климат и корумпираното общество, които позволяват на Ескобар да се издигне. 

Билети може да намерите на касата на киното или онлайн на kinolucky.com и на boxoffice.bg.

 

За автора

Вашият коментар