Космическият танц THE SPACE IN BETWEEN гостува в Пловдив

THE SPACE IN BETWEEN или как да измерим пространството помежду ни чрез танц

Автор и изпълнител на танцовото представление THE SPACE IN BETWEEN е младият хореограф Искра Иванова, а консултант на артистичния процес е културологът Светлозара Христова.

Представлението се интересува от границите на социален комфорт, в които всички ние удобно пребиваваме. То е една своеобразна покана за разговор с едно човешко тяло, което търси онова неуловимо и нематериално пространство на истинската среща между хората.

Пловдивската публика ще има възможността да гледа танц наситен с тишина, движения изпълнени с притихвания на фона на музика, идваща съвсем буквално от космоса. По време на цялото представление звучат Симфониите на планетите, запис от космическите полети на Вояджър 1 и 2.

Танцовото представление е с изключително пестелива сценографска среда и се стреми да концентрира вниманието на зрителя върху тялото на изпълнителя и неговият необятен потенциал да превежда знаците от реалността и да трансформира посланията навътре към себе си, към извора, към дълбокото. В тон с новаторския дух на проекта е и изборът на локация за неговото представяне – галерия Съвременно пространство.

Спектакълът е представян на международните фестивали за съвременен танц и пърформанс – Body Graphics (Перник, 2016), vertigo (Варна, 2016), ACT (София, 2016). 

Събитието във Facebook.

За автора

Вашият коментар