Литературно четене „Лято, бира и любов“ в Капана

На 29-ти май Пловдив посреща младите автори 

Събитието ще се състои в кафе-бар Basquiat /Капана/. За тези, кото все още не са присъствали на предишните му издания и не са запознати с неговата същност – ще четем! А четенето този път ще е посветено на лятото и всичко, което носи то със себе си. 

Гостите и участниците ще имат възможността да четат всичко, което ги вълнува в момента или ги е вълнувало някога. Въпреки поставената тема – Лято, бира и любов – все пак всеки може да се разпростира във всички теми и форми. 

Организация на писателите странници /ОПС/ е главен „виновник“ за случването на тази невероятна инициатива. Те от своя страна са създадени преди около година в град София с идеята да приветстват всеки човек с отношение към изкуството. Като първа точка 16 автора се събират, за да сформират и първата анотология, която наричат с омайното име "Абсент".

В момента те продължават да правят своите малки литературни вечери в редица градове. Но въпреки всичко любимото им място си остава Пловдив, където преди време беше и премиерата на техния "Абсент" миналата пролет. 

Гостуващи автори: 
Вероника Йорданова Тодорова/Стрелецът 
Бела Бенова
Рада Асенова/Раяда 
Любел Дякоf

Единственото, което се изисква от гостите е да се запишат с коментар в дискусията на събитието ТУК. Входът е абсолютно безплатен, а от посетителите не се изисква нищо друго, освен да присъстват на 29-ти май в 19 часа. Препоръчва се предварителна резервация само няколко дни по-рано. 

А ето и условията за участие!

Може да участва всеки. 
Всеки четящ има най-много 15 минути, за да представи своите текстове (ако се налага и повече в зависимост от дължината им). 
Ако е избрана проза, препоръчително е едно дълго или две по-кратки произведения, ако сте се спрели на поезия – имате възможност да прочетете около 10 и повече стихотворения.
Разбира се, нищо не е задължително, бихте могли да се спрете и на едно-единствено свое любимо произведение. 

 

За автора

Вашият коментар