Лятото на българското изкуство е в галерия „Възраждане“

„Лятото на българското изкуство VI" е изложбата, която се открива в галерия "Възраждане" на 05.07.2017. Живопис, графика, скулптура и рисунка ще покажат 60 съвременни български творци от различни поколения и от различни части на България. Автори които творят, мислят, страдат за вас. Автори чиито произведения няма да забравите и подминете защото те са български, те са част от нашата история, култура, минало и бъдеще, казват галерстите.

Изложбата ще продължи до 01.09.2017 г.

Събитието е ретроспекция на изложбите осъществени в галерията през изминалата година. В лятните жеги всеки посетител ще има възможността да си припомни както автори и картини, така също и случки, срещи и  разговори съпроводили събитието. Ще може да премине в различни сезони и държави, да попътува в други светове , да се докосне до митове и легенди, да помечтае … и да сънува с отворени очи.

Миг на релаксация, момент на тишина и спокойствие, секунди споделена взаимност за  красотата и безсмъртието на българското изкуството. Това пише галеристът Сим Алексиев по повод изложбата и добавя цитат от известния роман на Марио Варгас Льоса – "Цивилизация на зрелището":   

           
"Същностната разлика между културата в миналото и забавлението в наши дни е в това, че по-рано замисълът на произведенията е бил те да надживеят своето време, да пребъдат, да продължат да живеят у следващите поколения, докато днес творбите се създават, за да бъдат незабавно употребени и да изчезнат – като вафлите и пуканките. Днес културата е забава и ако нещо не е забавно, то не е култура”.
           

 

Вашият коментар