Молескин на цели 2 години в ефира на радио Пловдив

В петък, 13-ти, предаването „Молескин“ по Радио Пловдив ще отбележи своята втора година в ефир

Предаването е създадено през 2014 година от Виктор Янков и Стефка Цанева, които работят с тонтежисьора Кристиян Белев. Оттогава в предаването гостуват десетки гости – писатели, актьори, режисьори, художници, куратори, културни мениджъри, журналисти, които в рамките на един час представят себе си и любимата си музика.

Сред гостите на предаването досега са били хора като Леонид Йовчев, Ани Васева, Георги Господинов, Манол Пейков, Петър Чухов, Досю Амуджев, Весела Ножарова, Мария Василева, Светлана Куюмджиева, Рейчъл Роу, Ованес Торосян, Луиза Григорова. Досега „Молескин“ не веднъж е излизал извън студиото си с живи предавания от различни локации в града, а в началото на 2016 г. стартира и новия формат за концерти в Първо студио на Радио Пловдив – Moleskin Live Sessions.

На 13-ти май екипът на предаването ще представи новата си визуална идентичност, а от 20:00 часа ще започне партито по случай рождения ден, на което Войн де Войн ще пуска музика.

Вижте снимки и видео от първия рожден ден на Молескин ТУК.

Отново в петък, SARIEV Contemporary, Пловдив има удоволствието да представи пърформанса на Войн де Войн „Телепатични сценарии“ в пространството на галерията от 18:30. В рамките на пърформанса всеки от присъстващите ще може да остане насаме с художника и да се подложи заедно с него на телепатичен и артистичен сеанс. В същото време в artnewscafé ще тече акция с раздаване на безплатни плакати на известния немски фотограф Волфганг Тилманс.

Акцията е подтикната от референдума за излизане на Великобритания от ЕС. Плакатите са както директни референции към казуса във Великобритания, така и генерално за ценностите на Европейския съюз. Публиката е поканена да се включи в акцията като вземе плакати и ги разпространи, така че посланията им да стигнат до-широка група от хора – а именно до максимално много граждани на Европейския съюз.

С проекта си „Телепатични сценарии“ художникът Войн де Войн ви кани да прекарате момент насаме с него и да обмените различни сценарии. Това е експеримент, който цели да свърже и активира менталния потенциал между двама участници (портали). Търси се отговорът на въпроса как и кога идеята се формира като образ в нашето съзнание и как тези нервни импулси преминават през магнитните мембрани на нашия мозък също като нернвата система, за да свържат всички тъкани в тялото. Как започналите чисто ментално образи в съзнанието се отпечатват и влияят върху физическото тяло?

Менталната телепатия включва пренасянето на мисъл чрез съзнанието. Дали е съзнателно или не, ние постоянно изпращаме и получаваме информация психически. Всеки път, щом имаме мисъл, мозъкът ни е симулиран да произведе малко количесто енергия. Когато тази мисъл се свърже с нещо или някой извън нас, енергията автоматично се отправя към този обект и човек и така се създава психическа връзка. Тази връзка е като кабел, по който тече информация от един човек  към друг. Дали човекът отсреща отговаря или не, зависи от състоянието на ума му в момент. По-вероятно е човек да бъде в „приемащо“ състояние, докато участва в рутинна задача, отколкото докато чете или се опитва да реши проблем. Затова в нашите индивидуални сесии ще работи със съществуващи базови изображения, от които да започнем.

Технологията не е изключена от принципите на телепатията, но тя само бегло наподобява пълния капацитет и възможности, които възникват при връзката между двама души. 

За автора

Вашият коментар