СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отпразнува патронния си празник с шествие и концерт

СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив отпразнува патронния си празник с шествие по Главната улица и концерт. Точно в 09:45 часа под съпровода на военен духов оркестър и мажоретен състав към училището, ръководството, учителите и учениците на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се отправиха към барелефа на братята Кирил и Методий в Страия град. Там те поднесоха венци и цветя.

Малко по-късно започна и тържествения концерт посветен на празника. В него участие взеха ученици от различни възрастови групи като в програмата имаше включена и музикална оперета от Жул Леви „Който не работи, не трябва да яде“.  В представлението взеха участие и воклана група „Присъствие“ с ръководител Ася Сестримска, вокална формация „Фолклория“ с ръководител Здравко Мандаджиев, детски хор „Лоли поп“ с ръководител Ева Палакова. Фурор на сцената направиха и младите хореографи от ансамбъл „Марица“, които със своя танц участват и в предаването „Надиграй ме в училище“ по една от националните медии.

Таня Николова – директор на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив поздрави всички участници и гости на концерта.

На събитието бяха връчени и златните значки на заслужили учители и служители от училището. Поздравителен адрес поднесе лично и г-жа Ваня Тучева – председател на управителния съвет на Сдружение Асоциация за използване на информационните технологии от земеделските производители в България, която пожела още бъдещи успехи на възпитаниците на училището и продължаване на съвместните инициативи.

 

За автора

Вашият коментар