Националното турне на Animalia гостува в Пловдив

Всички посетители могат да се включат в конкурса за най-креативно селфи

Можем ли да търсим някаква връзка между научната илюстрация и малката пластика? Има ли място реалистичното изкуство в наситеното ни с дигитални форми ежедневие? Това са само част от въпросите, които си задават илюстраторът Милена Радева и скулпторът Илия Бояров, в резултат на което се ражда необичайният им проект Animalia.

Идеята за подобна симбиоза, която акцентира върху ключовото значение на биоразнообразието за нашето съществуване, беше представена за първи път в края на миналата година в столицата, след което гостува във Варна, Русе, Велико Търново и Банкя и предизвика широк кръг от посетители да се вгледат в „красотата около нас и да преоткрият уникалната естественост на живота“.

Авторите канят всички да се включат в диалога Animalia, като разгледат 25 научни илюстрации и 22 скулптури в Trap Gallery [Инкубатор] Капана на ул. „Братя Пулиеви“ 1 от 18 юни до 2 юли 2015 г. Всички посетители ще имат възможност и да спечелят уникална творба от авторите, като се включат в конкурса на Animalia за най-креативно селфи.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 18 юни, четвъртък, от 18:30 часа.

Вход свободен.

Вашият коментар