Недялко Славов представя днес най-новия си роман „Пиафе“

Днес, 5 юни от 18.00 часа в книжарницата на „Хермес Централ” ще се състои пловдивската премиера на най-новия роман на Недялко Славов „Пиафе”

Една книга за трагизма на любовта в нашия все по-абсурден свят. В неговото мото:

„Това сме ние – цялото човечество, решено с първата му формула – жена и мъж, които идват – жена и мъж, които си отиват“,

е кодът на връзката между двамата герои Крис и Зара. Романът е шоков, шеметен и безмилостен. Авторът на „Камбаната“ отново е верен на себе си да разсъждава мащабно и провиденчески над големите теми на съвремието ни.

Недялко Славов е автор  на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи. Завършил е българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Превеждан е на английски, немски, руски и гръцки език.

Носител на национални награди за поезия и проза, сред които Национална награда за поезия „Иван Николов“ за сборника с поеми и стихотворения „Мраморни години“, Национална награда за литература „Христо Г. Данов“ за романите „Фаустино“ и „Камбаната“, Награда „Хеликон“ за нова българска художествена проза за романите „432 херца“ и „Камбаната“, както и множество литературни номинации.

Със сигурност и категорично, Недялко Славов има особено място в съвременната българска литература. Творбите му са пропити със страстен хуманизъм, стилът му е експресивен и изключително метафоричен.

„Пиафе“ е следващото разтърсващо заглавие от автора на „Камбаната“.

За автора

Вашият коментар