Нула32 измерва светлината за втория си рожден ден

Пловдивското списание за стил и култура представя новия си брой този месец

„Светломер“ е заглавието на деветия брой на „НУЛА32“, който ще има за цел да разкаже историята на артистичната фотография в Пловдив и България отпреди 1989-а и да проследи развитието ѝ през промените до наши дни. В настоящето издание редакцията на списанието едновременно е успяла да събере по страниците си някои от най-добрите български фотографии, правени по времето на комунизма, но и да обърне поглед към настоящето и новите автори, да изследва непрестанно променящото се отношение към изкуството на снимането днес. 

„Един брой за фотографията и нейните проекции, за града, видян в кадри, които невинаги снимаме, за живота на хора, обрекли се на това изкуство, за пресечната точка на фотографията с другите смислотворчества. За необяснимите неща, които остават по гърба на снимката“, споделят в анонса си младите автори зад „НУЛА32“.

Официалното представяне на „Светломер“  ще се състои на 14 септември от 19:30 на най-новото място в града – „Bar CRAFT Kapana“ на улица „Абаджийска“ 15. Събитието е по-специално и с това, че с него ще се навършват две години от съществуването на „НУЛА32. По този повод от списанието канят всички свои приятели и партньори заедно да отпразнуват втория рожден ден на единственото градско списание на Пловдив. 

НУЛА32“ е съвременно печатно издание за стил и култура. С тримесечната си периодичност и хартиения си характер, то цели да се запази във времето като придобива колекционерска стойност. Разпространява се абсолютно безплатно в мрежа от над 50 подбрани обекта и и събития. Между кориците му ще откриете забравени истории за места и хора.„НУЛА32“ е единственото градско списание на Пловдив.

Ако не сте се сблъсквали с НУЛА32, ето ви кратка възможност преди да отидете на 14-ти септември в бар Крафт :

  • С дъх на тютюн или представянето на брой 3 може да видите ТУК
  • Представянето на Другосветците в брой 2 вижте ТУК
  • Да повярваш, че можеш или брой 1-ви вижте ТУК
  • Субкултурна столица или брой 4 срещу порастването ТУК 

Mediacafe.bg e основен медиен партньор на младежкото списание вече 9-ми пореден брой!

За автора

Вашият коментар