Пловдив почита 182 години от рождението на Васил Левски

С поклонение пред паметника на Васил Левски

Централната алея на Бунарджика се превръща в сцена за поклонение пред Апостола и полагане на венци и цветя на 18-ти юли 2019 година, четвъртък, от 10.00 часа.

Слово ще произнесе д-р Петко Георгиев – главен библиотекар на Народна библиотека „Иван Вазов“, секретар на Комитет „Родолюбие“ и далечен родственик на Апостола. 

Водещ на честването ще бъде Златко Павлов. В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на ОК „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

За участие в общоградското честване на 182-та годишнината от рождението на Васил Левски са поканени Народните представители от град Пловдив в 44-то НС, Кметът на община Пловдив, Областният управител, Председателят на Общински съвет, Командирът на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.

ДАТА:  18 юли 2019 г. , четвъртък
ЧАС: 10.00 ч.
МЯСТО:  Поклонение пред паметника на Васил Левски на Централната алея на Бунарджика
УЧАСТВАТ: Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци
СЛОВО:  д-р Петко Георгиев – главен библиотекар на НБ „Иван Вазов“, секретар на Комитет „Родолюбие“ и родственик на Апостола 
ВОДЕЩ:  Златко Павлов
ПРИСЪСТВАТ: Кметът на Община Пловдив, Народните представители от град Пловдив в 44-то НС, Областният управител, Председателят на Общинския съвет, Командирът на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и кметове на Райони, представители от общинската администрация, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, граждани, медии.

Вашият коментар