Пловдив тръпне в очакване за премиерата на Цикадите

За миналото между двама души, което никога не свършва, разказва премиерното представление  "ЦИКАДИТЕ"

На 22 април от 19.00 часа в арт пространството СКЛАД ще се реализира премиера на спектакъла „ЦИКАДИТЕ“. Проектът е част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019! 

Пиесата „Цикадите“ на Мирослав Христов е сред трите драматургични текста, селектирани на фестивала „Нова българска драма“ 2017 в Шумен. През пролетта на 2018 г. е избрана и от платформата за нова драматургия „ПроТекст“ и европейската мрежа „Eurodram 2018“.

Режисьор на спектакъла е Александра Петрова (носител на ИКАР 2017 за дебют в режисурата и поставила пиесата „Наемателят“ в Драматичен театър Пловдив ). 

Участват Надя Керанова, Георги Гоцин.

Сценографията е поверена на Бояна Бъчварова. 

Видео артист е Гергана Лазарова, музика – Data Transporter/Нино Гомес. Пластика Ана Кабакова. Фотограф Венета Паунова.

За пиесата:

Мъж се събужда на непознато място . Той не си спомня кой е и как се е озовал тук . Жена приготвя багажа си за далечно пътуване. Случаен жест от нейна страна отключва паметта му . Време е маските да паднат. Двамата се познават повече от добре. Историята им е почти толкова стара, колкото и тази на света. Любовта им също. Тя ни пренася през различните им животи и градове – Лондон, Милано, Филипополис и така чак до запознанството им в древен Вавилон. Дали обаче неслучайната им среща в това междинно пространство, където душите се разминават, няма да се окаже и последна… 

Датите на първите две представления на "Цикадите" в СКЛАД (ул. „Екзарх Йосиф“ 16) са 22 април (премиера) и 17 май!

Билетите са на цена от 12 лв., за ученици и студенти – 8 лв. и могат да бъдат закупени от билетен център пред пред общината, туристически информационен център и Античен театър Пловдив, както и на каса в Дома на културата, каса в комплекс С.И.Л.А. и онлайн на www.eventim.bg

Вашият коментар