По-малко от седмица до най-големия фестивал за настолни игри в Пловдив

Освободихте ли си датите 21-ви и 22-ри април? 
 
Това са дните, в който ще се проведе фестивалът за настолни игри Board With Me Plovdiv. Събитието, което с всеки изминал ден набира инерция,a всички организатори в лицето на Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите – МСМРБ, Rise of Dice – Обществото за настолни игри и Клуб за настолни игри "Айляшката задруга" вече са готови да зарадват гостите и посетителите с много изненади. 
 
Мястото, на първото по рода си събитие под тепетата, ще бъде Пловдивски Културен Институт (ПКИ), коeто ще се пука по шевовете от фенове и любители на хобито, споделиха организатгорите от "Айляшка задруга" за mediacafe.
 
 
Покажете на всички колко сте добри!
 
Какво е едно събитие за настолни игри без възможност да демонстрирате умения по някоя игра? Организаторите и участниците във фестивала са подготвили цели ПЕТ – правилно сте прочели 5! – турнира по настолни игри. Любители на Catan, Pandemic, 7 Wonders и Миш-Маш ще премерят сили в турнирни игри. Ще падне голямо съревнование, тестване на способностите и смях. Подгответе се добре!
 
Ето и какво ще се случи в двата дни на фестивала:
 
Търсите си настолна игра?
 
За всички, които искат да попълнят колекцията си, Paladium Games, Интели Геймс и NASTOLA ще се погрижат с множество заглавия за продажба. Огледайте се за техните щандове – има какво да се види на тях! 
 
 
Научете се на нова игра?
 
Освен игри от изложителите, ще може да разцъкате някое ново заглавие и с гостите от Да Играем, които за две поредни години доказаха, че могат да организират супер фестивали за настолни игри в град Велико Търново. 
 
Запознайте се със Софийските клубове
 
На Пловдивска територия ще ни гостуват и клубове от столицата. Приветстваме съмишлениците от  Mulligan Board Games Club и Abordage, заедно с които да направим фестивала още по-добър. 
 
 
Фантастично присъствие
 
Младият автор Николай Пеев ще представя своята първа книга – Денят на Инвикта, преведена на английски език и номинирана за любима книга на 2016г. Всички фенове на научната фантастика ще могат да се сдобият с книгата и да разговарят с автора по време на събитието. 
 
Да разцъкаме на терена
 
От Спортен клуб "Джа-Ра" ще се погрижат за футболното обезпечаване под формата на джага. Излезте „на терена“ срещу професионалисти в областта на футбол на маса. Има на какво да ви научат! 
 
 
Да хапнем
 
От толкова много турнири и игри направо вече умираме от глад! Спокойно – всички ще можем да презаредим от щандовете на Toasty и Mavruda BBQ Hot Spot. Гладни елате, но гладни не си тръгвайте!
 
Да, всичко това сме поместили по време на фестивала, но има и още!
 
Датите са 21-ви и 22-ри април,  мястото Културния институт.
 
С благодарности към спонсорите DeltaNET Ltd., TELUS International Europe! 
 
Прочетете повече от кой възниква идеята за фестивала и любовта към игрите ТУК
 

За автора

Вашият коментар