Премиерата на Променяне в Пловдив се разпродаде за по-малко от 24 часа

Пускат нови дати за моноспектакъла на Йоана Буковска-Давидова, поради голям интерес

Поради нестихващия интерес към моноспектакъла „Променяне“ на Йоана Буковска-Давидова, бяха обявени нови дати за представления в София и Пловдив преди и след официалната премиера, която ще се състои в Пловдив, на 11 и 12.03.2019г. на камерната сцена в ДТ“Н. О. Масалитинов“. Билетите за премиерите в Пловдив се изкупиха за един ден.

Новите предпремиерни представления ще се състоят на 4 и 5 март 2019г. от 19,30 ч., в “Нов театър” в НДК, София. Датите не са избрани случайно. На 4-ти март се навършва точно една година от зараждането на идеята за моноспектакъла именно във формата, в който се играе днес на сцената. А и чувствената енергия и елегантност на този силен женски спектакъл са перфектен избор от театралния афиш в навечерието на 8-ми март.
 
На 5 март специален гост на постановката в София ще бъде патронът на представлението – посланикът на Швеция за България, Нейно Превъзходителство Луиз Бергхолм. Тя ще присъства с голяма част от дипломатическия корпус на Шведското консулство в България. Екипът на "Променяне" има идеята да превърне представлението в празник на Скандинавия и е отправил покана до дипломатите на Дания, Норвегия и Финландия, които ще имат възможността заедно да отдадат почит и внимание на голeмите величини в изкуството – Лив Улман и Ингмар Бергман.

“Променяне” е драматизация по книгата “Промяна” на актрисата Лив Улман (изд. Колибри) и отбелязва едновременно нейния 80-годишен юбилей и 100 – годишнината от рождението на режисьора Ингмар Бергман. Постановката е част от програмата на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”.

Вече са ясни и датите за април – публиката ще има възможност да съпреживее великолепният моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова на 4 и 5 април в “Нов театър” в НДК, София и на 1 и 15 април в ДТ “Н. О. Масалитинов“ в Пловдив.

“Променяне” е първото представление в България (и едно от първите в Европа), което намира пресечната точка на най-новите технологии, киното, интерактивно сценично решение и традиционното въздействие на театралната изразност. Чрез специално разработено приложение зрителите добавят чрез смартфоните си допълнителни реалности към няколко епизода от спектакъла. Същевременно на сцената съжителстват живото, искрено до болка и омагьосващо присъствие на актрисата, заедно с ярки 3D Mapping прожекции, анимации, картини и кино сцени.

Спектакълът вече обра овациите на публиката и критиката с предпремиерните си представления.

Вашият коментар