Природонаучният музей на Пловдив със свое специално място в онлайн пространството

Онлайн инициативи на Регионалния природонаучен музей – Пловдив
 
В условията на карантина по време на извънредното положение в страната природонаучният музей в Пловдив не прекъсва връзката със своите посетитиели и с широката аудитория от любители на животните и природата. 
 
Музеят има широко присъствие в социалните мрежи, като всекидневно излъчва видео и снимков материал на страницата си във Facebook, в Instagram и в новия си канал в YouTube. Само за един месец видеата на музея са били гледани повече от 6000 пъти. 
 
Уредниците в РПНМ-Пловдив оказват съдействие и на учители чрез излъчване на онлайн уроци в музея, с които се обогатява онлайн обучението на учениците. 
 
Съдържанието на материалите е на разнообразни теми – грижите за живата експозиция (аквариум и терариум), образователни видеа за представяне на специализирана литература по зоология, ботаника и екология, четене на приказки за животни за най-малките, както и предаването за българската природа „Пъдпъдък дейли“. 
 
За да научите повече за всички инициативи на природонаучния музей в Пловдив, последвайте линковете:
 
1. Канал на музея в Youtube, който представя живота на рибите, земноводните и влечугите в терариума и аквариума, както и интересна информация за тях: ТУК
2. Instagram профил с красиви снимки на част от обитателите и експозицията на музея: ТУК
3. Facebook страницата на музея с множество снимки, интересни публикации и новини: ТУК
4. „Пъдпъдък дейли“ епизод 1: ТУК
5. „Пъдпъдък дейли“ епизод 2: ТУК
6. Представяне на специализирана литература по зоология, ботаника и екология: ТУК
7. Четене на приказки за животни: ТУК

Вашият коментар