Талантливи деца се включат в онлайн конкурс по рисуване

„Старинен Пловдив” кани талантливите деца на България да се включат в онлайн конкурс по рисуване
 
Да събудят детската фантазия, да насочат детските очи за поглед към миналото и настоящето, приканва ОИ „Старинен Пловдив” в новото си онлайн предизвикателство. Времето, прекарано вкъщи, може да бъде оползотворено в творчество и участие на деца, на възраст от 7 до 14 години, от цялата страна, в конкурс със заглавие „Старинен Пловдив през детските очи”. 
 
Целта на любопитната инициатива на екипа на Общинския институт е да предизвика децата на България да нарисуват харесван от тях, интригуващ ги обект или преживяна емоция в Стария град на Пловдив. Ограничения няма. Очакват се творби от различните видове и жанрове на изобразителното изкуство, изпълнени с различни материали и техники-живописни, графични, пластични или смесени. 
 
Условията за участие в конкурса могат да бъдат открити в сайта www.oldplovdiv.com, а конкурсните творби и възникнали въпроси се очакват на електронна поща picture@oldplovdiv.com. 
 
По традиция ОИ „Старинен Пловдив” организира ежегодно „Празник на детето в Стария град“. Настоящата кризисна ситуация не позволява това да се случи реално, но „ние държим на малчуганите и искаме да им създадем една незабравима емоция, която да ги „доведе” с езика на изкуството при нас” – споделят организаторите от Института. 
 
Срокът за участие в конкурса е до 17:30 ч. на 27.05.2020 г., а със селектираните художествени произведения ще се организира виртуална изложба. Нейното откриване ще бъде на Международния ден на детето 1 юни.
 
„Търсите изява? Обичате предизвикателството? Посетете сайта ни, разровете спомените, яхнете въображението си и се залавяйте за работа!” – приканват от екипа на „Старинен Пловдив”.
 
За да спазим епидемиологичните мерки в страната и с цел улеснение на участниците, предоставяме информацията, че всички управлявани от ОИ „Старинен Пловдив” обекти могат да бъдат разгледани  на http://oldplovdiv.com/zabelejitelnosti.

Вашият коментар