Проектът „PlovdivView“ подкрепен от Google

От всяка точка на света, можем да разгледаме изложба, експозиция в музея, да погледнем отвътре  и да си направим предварителен маршрут, по-който да минем когато пристигнем в Пловдив.

Идеята, която изплува от Инкубатор е от няколко години, но сега е точният момент тя да излезе на повърхността – след обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата.

Много е важно хората по света да имат максимален дистанционен достъп до нашия град. Няколко екипа в Инкубатор,  естествено в сътрудничество с общински структури, като отдел култура и туризъм в община Пловдив и партньорски организации заедно се ангажират с този проект.

Ние сме решени да качим онлайн всичко, което би привлякло повече туристи в Пловдив и областта. История, изкуство и култура, това са приоритетните неща, на които ще обърнем най-много внимание. Следвайки тенденциите и новите възможности с технологиите които имаме налице, смятаме да изградим система, чрез която туристите да планират в детайли своето прибиваване в Пловдив и областта“, споделя Стефан Горанов ръководител на проекта.  

Този проект дава възможност на всички бизнес групи да осъвременят стандартите си и да станат част от дигиталния свят. Без съмнение това изстрелва Пловдив на първо място в дигиталните карти, тъй-като  до сега няма проект, който да е изнесъл цяла област с такава дигитална достъпност в мережата.

„Започваме същинската работа от Януари 2015, като стартираме с историческите забалежителности, тъй-като те са основата. Според нас в рамките на 2 години можем да качим онлайн всичко онова, което трябва да презентира Пловдив, като град, който трябва да бъде задължителна туристическа дистинация в Европа„ споделя още Стефан.

Освен история, изкуство и култура в проекта са включени – забавления и прибиваване, които екипите смятат да оставят за финала на периода на изграждане, поради динамиката на обектите в тези две области.

„PlovdivView“ ще бъде качен през 2015 година. Как ще изглеждат историческите и културни забележителности на Пловдив, чрез онлайн платформат ВИЖТЕ ТУК. 

За автора

Вашият коментар